Zupa meksykańska






















Składniki:

·        Mięso mielone z szynki  500 g
·        Kukurydza 1 puszka
·        Fasola czerwona 1 puszka
·        Fasola biała 1 puszka
·        Papryka 3 sztuki (żółta, czerwona, zielona)
·        Cebula 2 sztuki
·        Olej 3 łyżki
·        Ogórki konserwowe 5 sztuk
·        Przecier pomidorowy 1 łyżka
·        Sól, pieprz, ostra papryka - do smaku

Sposób wykonania:
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i smażyć na niewielkim ogniu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zawartość patelni wyłożyć do garnka, dodać kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki oraz fasolę. Wszystko zalać wrzątkiem i gotować do momentu, aż papryka będzie miękka. Zupę doprawić przecierem, solą, pieprzem i papryką. Podawać z tartym serem i bułeczką.