Zupa meksykańska
·
Mięso mielone z szynki 500 g
·
Kukurydza 1 puszka
·
Fasola czerwona 1 puszka
·
Fasola biała 1 puszka
·
Papryka 3 sztuki
(żółta, czerwona, zielona)
·
Cebula 2 sztuki
·
Olej 3 łyżki
·
Ogórki konserwowe 5 sztuk
·
Przecier pomidorowy 1 łyżka
·
Sól, pieprz, ostra papryka - do smaku
Sposób
wykonania:
Cebulę
pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i smażyć na niewielkim
ogniu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zawartość patelni wyłożyć do garnka,
dodać kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki oraz fasolę. Wszystko zalać
wrzątkiem i gotować do momentu, aż papryka będzie miękka. Zupę doprawić
przecierem, solą, pieprzem i papryką. Podawać z tartym serem i bułeczką.