Sałatka Roszpunka
Składniki:
·
400 - 500 g świeżych liści roszpunki
·
200 g sera z przerostem pleśniowym
·
1 średnia gruszka
·
1 garść malin
·
1 garść suszonej żurawiny
·
1 garść zmiażdżonych orzechów włoskich
·
2 łyżki naturalnego miodu płynnego
·
4 łyżki octu jabłkowego
Wykonanie:
Liście roszpunki rozłożyć w płaskim naczyniu, na wierzch wyłożyć kolejno pokrojony w kostkę ser, pokrojoną w plastry gruszkę, maliny, żurawinę i orzechy. Całość polać sosem sporządzonym z octu i miodu. Nie mieszać.
Liście roszpunki rozłożyć w płaskim naczyniu, na wierzch wyłożyć kolejno pokrojony w kostkę ser, pokrojoną w plastry gruszkę, maliny, żurawinę i orzechy. Całość polać sosem sporządzonym z octu i miodu. Nie mieszać.