Rolada serowa z kurczakiem i szpinakiem



Składniki:
·         0,5 szklanki majonezu
·         4 jaja
·         1 łyżka kartoflanki
·         350g sera żółtego
·         200g mrożonego szpinaku
·         2 łyżki masła
·         3 pojedyncze piersi z kurczaka
·         przyprawy: sól, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa – do smaku

Sposób wykonania:
Jaja roztrzepać w misce, dodać majonez, kartoflankę i na koniec utarty ser. Ciasto wylać na blachę wyłożoną brązowym papierem i piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 20 minut. Zamrożony szpinak wyłożyć na gorącą patelnię, dodać masło i smażyć aż do odparowania wody, następnie doprawić przyprawami do smaku.
Piersi kurczaka rozkroić wzdłuż, rozbić, posolić i wyłożyć na upieczone ciasto serowe. Szpinak wyłożyć na mięso i zawinąć całość w roladę. Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 – 40 minut. Rolada może być podawana na gorąco, jak i na zimno.